Jonathan Payne, Dimitri Payne en Sibe Laureys wonnen afgelopen zondag het Belgisch Kampioenschap Short Mat Bowls (of curvebowls) voor triples. Het drietal, door velen naar voren geschoven als favorieten, maakte die rol ook waar en won overtuigend al hun matchen. 4 overwinningen op 4 in de groeprondes, in de kwartfinales werd een 5-0 achterstand omgezet in een overwinning, en ook de halve finale werd ruim gewonnen. In een gecontroleerde finale tot slot wonnen ze met 12-8.

Voor Sibe en Dimitri was dit een bevredigende overwinning, nadat ze eerder dit jaar al 3de plaatsen behaalden op het BK Pairs en het BK Fours (die laatste ook met Jonathan en Frans Horemans). Het Belgisch Kampioenschap Singles vindt overigens plaats in Herentals op  zondag 22 december in Sporthal Vossenberg. Een titel die Dimitri hoopt te verdedigen na zijn zege in 2012.

Jonathan Payne

Jonathan is al meer dan 10 jaar één van de grote namen in Short Mat Bowls, niet alleen in Belgïe maar ook internationaal. Zijn grootste verwezenlijking was een 2de plaats op het WK in 2008. Jonathan won al 2 tornooien op de Short Mat Players Tour (Wereld singles tour met tornooien in verschillende landen) en staat momenteel op nummer 4 in die ranking. In België staat hij op nummer 3.

Dimitri Payne

Zoon van, en met minstens evenveel talent. Dimitri is de laatste jaren doorgebroken als een topper in de Belgische en internationale bowlswereld. Vooral gespecialiseerd in singles (enkelspel), getuige hiervan zijn titel in 2012 en zijn huidige status als nummer 1 van België en 2 van de Short Mat Players Tour wereld ranking, brengt hij nu al enkele jaren een welgekomen verjonging in de sport in België.

Sibe Laureys

Met zijn 15 jaar is Sibe sinds zondag officiëel de jongste Belgisch Kampioen ooit. Een onderscheiding die hij afneemt van Dimitri, zelfs met 6 jaar verschil. Onder de begeleiding van Jonathan en vooral Dimitri begint hij sinds kort zichzelf te bewijzen op het grote toneel. Zijn performance zondag als 1ste speler was zo regelmatig dat het trio altijd een goede start nam. Sibe is ook één van de zes Belgen die de volledige Short Mat Players Tour kalender afwerkt, met tornooien van Zweden tot in Ierland. Hij bekleedt hier momenteel een 55ste plaats en een 4de plaats in België.